5ewtkf hivatalos logo

Sifu Carson Lau szeminárium Debrecenben

Esemény- és edzésdús, jó hangulatú hétvégét tudhat maga mögött egyesületünk. A 2013 november 23. és 25. között rendezett szemináriumot, melyen Sifu Carson Lau oktatta a lelkes Wing Tsun tanulókat, és instruktorokat, nagy várakozás előzte meg.

Sifu Lau vezetésével a több mint 130 diák és oktató (közülük többen a határon túlról, sőt Angliából érkeztek) először egy csoportban, a Wing Tsun alapelveire épülő egyszerűbb technikákat gyakorolta, majd az edzés második felében két csoportra oszlott a csapat. A kezdő és gyakorló diákok a Wing Tsun rúgásait és az ellene való védekezést tanulták, a haladó csoport pedig chi sau gyakorlatokat és földharc technikákat tanult.

Sifu Lau nem csak a gyakorlatok helyes végrehajtását magyarázta el részletesen, de igyekezett rávilágítani arra is, hogy mit miért tanít, melyik technikát, hogyan lehet a Wing Tsun teljes rendszerén belül értelmezni. Többször határozottan is kérte, hogy bátran kérdezzenek tőle, és ha valakinek nem megy az adott technika menjen oda hozzá, és megmutatja még egyszer a helyes végrehajtást. Ahogyan ő fogalmazott: „Nem kell tőlem félni, nem vagyok „szörnyeteg” , és kérlek, hogy ne csináljatok úgy mintha robotok lennétek, és feszesen állva, csak hajlongtok!”

Az 5 óra hosszas edzést hétfőn az instruktori tréning követte, ahol Lau Sifu a Biu Jee forma mozdulatait, a formára épülő chi sau technikákat és azok harci alkalmazását mutatta meg, valamint chi gerk (tapadós láb) technikákat tanított. A szintén 5 órás, könnyed hangulatú edzésen, újból többször kérte a Sifu, hogy kérdezzenek tőle nyugodtan.

Az első napi edzés szünetében Sifu Lau megajándékozta egyesületünk vezetőjét Sifu Török Róbertet egy kínai papirusztekerccsel, melynek felirata az Ő egyesülete, a Carson Wing Tsun Academy és az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület közötti fontos kapcsolatot szimbolizálja a két egyesület neve között elhelyezkedő Wing Tsun kalligráfiával. Ez egy nagy megtiszteltetés számunkra.

Sifu Carson Lau a tréningek végén kifejezte, hogy nagyon elégedett az itteni Wing Tsun gyakorlók teljesítményével (jók az alapok, még vizet inni, törölközni se nagyon állt meg senki), megköszönte a vendéglátást és reményét fejezte ki, hogy mielőbb újra láthat minket. Hozzátette, „ha addig is Torontóban jártok, nyugodtan keressetek meg!”


További képek
Instruktori edzés

 

Diák szeminárium

 

Újság cikk a Hajdú-Bihari Naplóban

Szólj hozzá!

x