5ewtkf hivatalos logo

Si-Fu Carson Lau újra Debrecenben

2019.December.12

Idén novemberben ismét megrendezésre került a nagymesteri szeminárium Debrecenben, amelyen a kínai nagymester, Si-Fu Carson Lau is meglátogatott minket Kanadából.

A három napos szemináriumon összesen 15 órát gyakoroltunk, amelyen az egyesületünk belföldi és külföldi tagiskolákból – Románia és Olaszország – is képviseltették magukat. Így a Wing Tsun családunk szép számmal gyűlt össze.

1. nap - Instruktori edzés

November 15-én, pénteken Si-Fu Lau a mestereknek, instruktoroknak és a haladóknak tartott egy magas szintű edzést. Ez nagyon jó lehetőség volt a haladó diákoknak a fejlődésre, hiszen beleláthattak a magasabb szintű tananyagba is, amelyen a fabábú gyakorlatokat és annak alapjait gyakorolták.

2. nap - Szeminárium az egyesületünk vezetőjével, Si-Kung Török Róberttel

A második nap igazi gyöngyszem volt. Talán az egyik legjobb edzés volt valaha. Nagyon szépen gyakorolt mindenki, ami meg is látszott az edzés hangulatán.

Két csoportban gyakoroltak a diákok

A kezdők és a haladók szokás szerint külön gyakoroltak. A kezdők Siu-Nim-Tau alkalmazások mellett mozgáskoordináció fejlesztő “sorozatos” gyakorlatokat végeztek.

A haladók inkább harciasabban edzettek magasabb szintű technikákkal.

Vizsgák

Sokan vizsgáztak a nap végén. A kezdő és haladó vizsgák mellett oktatói és mester vizsga is volt. Aznap összesen 7+1 oktatóval bővült az instruktori gárdánk. Mindemellett voltak magasabb fokozatú instruktori vizsgák és egy mester 4-es vizsga is.

3. nap - Szeminárium Si-Fu Carson Lau-val

A vasárnapi edzést Si-Fu Carson Lau tartotta.

A nap első felében mindenki együtt gyakorolt. Si-Fu Lau a Wing Tsun alapjait tanította, majd a nap második felében két csoportot alkottunk. A kezdő csoportban egy rég látott, de hatásos technikát mutatott, amit nagy örömmel gyakoroltak a kezdő diákok. A haladó csoport pedig chi-gerk (tapadós lábak) mozdulatokat gyakoroltak, ami egy mester szintű technika.

Fotózás

A nap végén minden iskolának lehetősége volt egy közös képet csinálni Si-Fu Lau-val.

© 2023 Five Elements Wing Tsun Kung Fu Association – All rights reserved

x