5ewtkf hivatalos logo

Nagymesteri szeminárium és gála – 2016

Si-Fu Carson Lau vezetésével Debrecenben megrendezésre került a 2016-os nagymesteri szeminárium, amely egyesületünk történetének egyik legfontosabb eseménye. A szemináriumot záró gála keretein belül Si-Fu Carson Lau átadta Si-Fu Török Róbertnek a nagymesteri oklevelet, amely igazolni hivatott, hogy a nagymester a teljes Wing Tsun Kung Fu tananyagát elsajátította, így az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület keretein belül a legmagasabb fokozatba lépett.

A szeminárium pénteken kezdődött az instruktorok és a mesterek számára, ahol a fabábu (Muk Yan Chong) formát és annak alkalmazásait gyakorolhatták a résztvevők, majd Si-Fu Carson Lau ajándékként egy egy órás edzést tartott, ahol a patkányfarok rúddal (Luk Dim Boon Kwun) gyakorolhattak.

   

Szombaton Si-Fu Török Róbert vezetésével megkezdődött a diákok számára is a szeminárium, ahol a kétszer két és fél óra edzés után többen is sikeresen vizsgáztak. Újabb instruktorokkal és mesterekkel büszkélkedhet egyesületünk, többek közt az angliai iskola vezetője, Della O’Sullivan is mesterrangba lépett.

Vasárnap Si-Fu Carson Lau vezette a nagymesteri szemináriumot, ahol sok érdekes dolgot tanulhattak a Wing Tsunt gyakorlók. Az alacsonyabb fokozatú diákok önvédelmi technikákat, míg a magasabb fokozatban lévők és az instruktorok a Chi-Sau rejtelmeibe nyerhettek betekintést. A vasárnapi szeminárium első része után Si-Fu Bányász József és Si-Fu Barta Tamás sikeresen teljesítették az 50 ember elleni kihívást is.

A nap végén került sor a gálára, amely során a diákok megtekinthették az egyesület ritka ereklyéit. Ezt követően pedig a vizsgákat sikeresen teljesítő oktatók és mesterek átvehették a diplomájukat, majd zárásképp Si-Fu Török Róbert ünnepélyesen átvette a nagymesteri diplomáját Si-Fu Carson Lautól.

   

Ez úton is szeretnénk gratulálni minden diáknak, oktatónak és mesternek a sikeres vizsgákért és Si-Fu Török Róbertnek a nagymesteri rangjához. Felejthetetlen élmény volt ez minden jelenlévő számára.


További képek a szemináriumról és a gáláról

SiFu Carson Lau Facebook bejegyzése az eseményről

A Hajdú Online (haon) is írt az eseményről egy cikket, amit a következő linken elolvashatsz:
http://www.haon.hu/a-legendas-bruce-lee-debreceni-utodai/3274599

Szólj hozzá!

x