5ewtkf hivatalos logo

Nagymesteri szeminárium 2018

Újra megrendezésre került a nagymesteri szeminárium 2018-ban, Debrecenben.

Egyesületünk minden tagiskolájából jelentek meg diákok, hogy elmélyítsék a Wing Tsun Kung Fu harcművészetét. A nagymesteri szeminárium résztvevői három országból képviseltették magukat. A hazaiak mellett eljöttek az erdélyi kungfu testvéreink is, de volt aki egyenesen Olaszországból jött el hozzánk.

Ez a szeminárium igen egyedi volt, hiszen a résztvevők különleges, és magas szintű technikákat sajátíthattak el nagymesterünktől, SiKung Török Róberttől.

A szemináriumon leginkább a kemény mag jelent meg, de így is csaknem hatvanan gyűltünk össze. Igazi családias környezetben gyakorolhattak a diákok, akik pozitív hozzáállásukkal és eltökéltségükkel megkoronázták a szeminárium hangulatát.

nagymesteri wing tsun szeminárium 2018 első nap

Összesen három napig tartott a nagymesteri szeminárium.

Instruktori edzés

16-án, pénteken az instruktorok és a mesterek napja volt, amelyen a Wing Tsun magas szintű technikáit gyakorolták, viszont ezen az edzésen megjelenhettek a rangidős haladó diákok is.

A résztvevők két csoportot alkottak: az aszisztensek, azaz a helyettes instruktorok, illetve az iskolavezetők, mesterek csoportja.

A nap első felében a helyettes oktatók és a haladó diákok a Biu-Jee forma alkalmazásait, míg a mesterek és az iskolavezetők a fabábú alkalmazásait gyakorolták. Mindenki a maga szintjén sok új mozdulatot tanult meg, de az igazán érdekes rész az a második edzésen volt, hiszen a mesterek elővették a pillangó késeket (Bart-Cham-Dao) és átgyakorolták annak alapjait. Sok kérdés is felmerült, amikre a nagymesterünk nagyon szívesen adott rájuk választ. Sokan még csak most gyakoroltak legelőször a pillangó késekkel, így nagy élménnyel gazdagodtak az edzés során.

A „nagy” szeminárium

A következő két napban a fehér pólós diákok is részt vettek az eseményen, ahol szépen össze is gyűltek a szoboszlói úti iskola tornatermében. A diákok szorgalmasan és szeretetteljesen gyakorolták a Wing Tsun művészetét, emiatt nagyon jó hangulatban tellt az edzés.

Mit tanultak a résztvevők?

Az edzés a formagyakorlattal kezdődött, majd egy kis bázisgyakorlat után a résztvevők egy kezdő-gyakorló csapatot, egy haladó csapatot és egy instruktori csapatot alkottak, ahol mindenki a szintjének megfelelően gyakorolhatta a Wing Tsun technikáit.

A kezdő és a gyakorló diákok a Siu-Nim-Tau alkalmazásai mellett a chi-dan-sau (egykezes tapadó kéz) különleges technikáit, annak sorozatos gyakorlatait, és kés elleni védekezést, késhasználatot és azzal való sorozatos technikákat gyakoroltak.

A haladó diákok magasabb szintű chi-sau-t tanultak a szekciókból, illetve különböző rúgótechnikát is átvettek.

Az instruktori csapat a harmadik formagyakorlat magasabb szintű szekcióit gyakorolták, illetve vasárnap a mesterek és az iskolavezetők újra elővették a pillangó késeket, hogy tovább gyakoroljanak vele.

(A Wing Tsun teljes tananyaga)

Vizsga

A vasárnapi edzés végén lehetőség volt vizsgázni is a következő fokozatra, amelyen rengetegen vettek részt. Sok kezdő és haladó diák levizsgázott a következő szintre, nagy sikerrel. A kb. 2 órás vizsgát mindenki becsülettel végig dolgozta, utána pedig megkapták a jól megérdemelt diplomájukat is.

Voltak kiemelt, magas fokozatú vizsgák is a szemináriumon.

Lett egy új instruktorunk és egy mesterünk is, de voltak magasabb instruktor, illetve magasabb mester vizsga is:

Instruktori fokozatok
  • Massimo Gatti: 1. instruktori fokozat (Olaszország)
  • Vajda Péter: 2. instruktori fokozat (Magyarország)
  • Mitró Ákos: 4. instruktori fokozat (Magyarország)
Mester fokozatok
  • Patka Jácint Gergő: 1. mester fokozat (Románia)
  • Mohácsi Imre: 3. mester fokozat (Románia)

Ezúton is GRATULÁLUNK a résztvevőknek és a vizsgázóknak egyaránt!

További képeinket a Facebook oldalunkon megtekintheted
hamarosan…

x