5ewtkf hivatalos logo

Két évesek lettünk

Ismét eltelt egy év, s idén júliusban megünnepelhettük egyesületünk fennállásának második évfordulóját. Bár a kezdeti nehézségeket legyőzve, beindítottunk egy tradicionális, de szervezetileg újszerű kung fu egyesületet, az idei év is bővelkedett feladatokban és eseményekben.

Elsősorban a meglévő klubjaink fejlesztésével és új klubok nyitásával igyekeztünk megerősíteni az egyesület alapjait. Ennek érdekében több jól sikerült tagfelvételes bemutatót szerveztünk, ill. lehetőség nyílt különböző rendezvényeken is megmutatkoznunk (pl. a Debrecen Fórumban rendezett Fórum napokon, vagy iskolákban tartott testnevelés órákon).

Annak érdekében, hogy a fővárosi és az ország központi területein lakók is lehetősége legyen minél komolyabb szinten edzeni, rendszeres haladó és instruktori tréningeket indítottunk Budapesten.

Fontos és a közeljövőt is meghatározó feladat volt új iskolák beindítása az ország több pontján, pl., Kisvárdán, vagy Gyulán, így az ország egyre nagyobb területén van lehetősége a harcművészet rajongóinak és az érdeklődőknek csatlakozni edzéseinkhez.

Természetesen az idei évben külföldön is folytattuk a kapcsolatok kiépítését, szervezési feladatokat és az edzéseket. Nagy előre lépés volt számunkra, hogy lelkes és elszánt wing tsunosok vették fel velünk a kapcsolatot Londonból. Az angol oktatók lelkesedésük áthidalta a Debrecen és London közötti távolságot is, rendszeresen rész vesznek a központi instruktori tréningeken és szemináriumokon, és képzik tovább magukat.

A külföldi vonalat erősítette, az idei év egyik legfontosabb eseménye Sifu Carson Lau nagymester érkezése Magyarországra. A november 23. és 25. között megrendezett szemináriumon, több mint 130 diák és oktató vett részt, akik nemcsak Magyarországról, de a határon túlról, s immár Angliából is érkeztek. Sifu Lau külön az instruktoroknak is tartott edzést, ahol kifejezte elégedettségét az itten wing tsun gyakorlók felkészültségéről és lelkesedéséről.

A Sifu Carson Lauval és Észak-amerikai csapatával való kapcsolat újabb fontos állomása volt, amikor 2014. júliusától az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület és a Carson Wing Tsun Academy hivatalosan is partner egyesületekké váltak.

Természetesen (Sifu Lauhoz is kapcsolódva) fontos, sőt legfontosabb feladat az egyesület minden tagjának szakmai fejlődése. Ennek szellemében kerültek megrendezésre a területi szemináriumok (immár a londoni csapattal kibővülve) öt helyszínen. Ezen felül pedig ismételten sor került egy 12 órás edzés megtartására, amit sikeresen teljesítettek a résztvevő diákok és oktatók. Ennek köszönhetően, most már egyre többen viselhetik büszkén a „12-es” felvarrót pólójukon.

A munka pedig folyik tovább, Erdélyi nyári tábor, illetve Tokaj városában megrendezésre kerülő nyári táborban, egyesületünk tagjaival, akiknek ezúton is köszönjük egész éves munkájuk és segítségüket, hiszen mindenkinek nagy szerepe volt az idei sikerek elérésében.


Facebook képek

Szólj hozzá!

x