5ewtkf hivatalos logo

Edzőtábor Tiszafüreden

Edzőtábor Tiszafüreden – Beszámoló

A 2018-as magyarországi edzőtábor Tiszafüreden volt megszervezve, ami július 11-től 15-ig tartott. A nyáritáborban több mint harmincan vettek részt.

Edzőtábor Tiszafüreden

Hogyan telt az edzés?

Az edzőtábor alatt sok jó tapasztalatot szerzett az egyesületünk diákjai, hiszen a napi 2×2 óra edzés alatt hasznosabbnál hasznosabb technikákat lehet elsajátítani.

A gyakorló fokozatúak a Chum-Kiu különböző alkalmazásait és vele több támadós technikákat is gyakoroltak.
A haladóbbak átgyakoroltak néhány Chi-Sau szekciót (Siu-Nim-Tau/Chum-Kiu), azoknak az alkalmazásait, majd földharc gyakorlatok is következtek, volt mikor több ellenfél ellen is.
Az edzések elején, az instruktorok a harmadik formagyakorlat, a Biu-Jee alkalmazásait vették át. Az edzések végén viszont szabadharcot, a tábor második felében már több támadós szabadharccal növelték a harci tapasztalataikat.

(Wing Tsun tananyagot itt tekintheted meg)

Szabad program

A tábor nem csak az edzésről szólt. Volt idő a pihenésre is. A szabad program mellett, a szombati nap sokan elmentek egy jó kis csónaktúrára a Tisza-tóra.

Vizsga

Szokás szerint, az edzőtábor végén következett a vizsga. Mindenki sikeresen levizsgázott a következő fokozatra, így egy szinttel feljebb folytathatják a Wing Tsun tanulmányaikat.

Voltak viszont magasabb fokozatú, kiemelt vizsgák is, ahol az angliai vezetőinstruktor, SiFu Della O’Sullivan második mesterrangba lépett.

Magasabb fokozatú vizsgázók:
  • Horváth Márton: Instruktor 1. fokozat
  • Pásztor Dániel: Instruktor 2. fokozat
  • Della O’Sullivan: Mester 2. fokozat

Gratulálunk nektek! 🙂


A Facebook képeket itt tekintheted meg

x